Be the change

Nu i vintertider blir det inte mycket jobb för min del då det är sämre väder. Inga som vill tvätta bilen när det är skumt väder. Det förstår jag verkligen. Regnar det inte så blåser det som tusan. Behöver jag säga att det är svinkallt att jobba utomhus? Yohanna har fixat en intervju åt mig på hennes gamla jobb, biltvätten. Som barista då. Ska på coffee school på måndag och lära mig hur man gör sånt. Min fina mormor satte in pengar till mig så jag har råd med det. Det finns mycket jobb som barista här. Lika bra att köra på´t.

På lördag ska vi ha lite kul igen. Påskfesten vart ju så himla lyckad. Så ska fira valborg såklart. Utan brasa dock. Men med alla svenska vänner på ett och samma ställe :) Två av Yohannas tjejvänner från Sweden kommer hit på lördag. Tror också att två randomer kommer och hälsar på. Mathew frågade om vi ville träffa två av hans svenska vänner som har vägarna förbi Sydney i veckan. Bjöd in dom till vår svenska lilla get-together!

Nästa helg åker Yohanna och några andra brudar ner till Melbourne för att ha lite kul. Själv känner jag att jag inte har pengar för sånt just nu. Tyvärr. Hade varit kul att träffa Mathew men åker ner till honom senare. Tvingade honom att komma till Sydney också :)

Hejdå kompisar

I´m right here


Enjoy the silence


To love and be loved in return

Det har regnat non-stop i två dagar, idag är vädret lite bättre men fortfarande regnigt. Hur kul är det? Har setat hemma för länge nu, mitt arsle sitter typ fast i soffan. Men det är lite bra ändå, har sökt sketamycket jobb. Nästan så jag sökt alla jobb på internet så nästa steg blir till att gå runt med mitt Cv.

Ikväll ska vi ha tjejkväll hos oss. Jag, Yohanna, Johanna, Olle och Anna ska mysa lite och titta på Shrek tror jag. Tjejkvällar är bäst!

Alltså har inget speciellt att skriva just nu Elin..  Vi gör samma saker här som vi gjorde hemma. Upp, jobba, hem, äta, tv, sova. Ibland (ofta) går vi ut för en bira med våra vänner :)

Tyvärr (för Sverige) så har vi en lite längre plan för hur vi ska göra efter Australien. Ingen av oss är specellt sugna på att skaffa ett andra årsvisum då man måste jobba på en farm (med massa stora spindlar) i 88 dagar så jag, Yohanna och Maria har pratat och att åka till Nya zeeland en månad och sedan tillbaka till Asien där vi hade det så bra och spendera våra sista slantar. Så beräknar att komma hem runt mars 2013.. Så alltså om ca ett år. Det känns inte som så jättelång tid, vi har liksom redan vart borta i 5,5 månader och det har ju gått superfort :) Skulle vara asnajs ifall jag hade miljarder med pengar så jag kunde åka hem och hälsa på er emellan men tyvärr så är man pankare än många här i världen! Jag säger bara en sak, ni är hjärtligt välkomna hit fortfarande :)


Come as you are

Kära vänner! Idag var jag hemma från jobbet för nu är det fan kallt här. Igår var jag en isbit, blåste som tusan och det var ju inte jättekul att krama ur vattnet ur trasan vi använder. Mina fingrar var ur funktion i flera timmar efter jag kom hem. Så, idag fick jag med mig Olivia till Bondi junction för att leta efter en jacka. Gick runt i alla butiker, dåligt med jackor alltså. Det är höst här nu så nu rear de ut höstkläderna, inte så varma jackor alltså. Dock hade jag tur och hittade en ganska varm assnygg jacka, marinblå såklart. Hehe. Gäller bara att köpa kofta, mössa och halsduk när det blir kallare. Men tydligen så blir det inte under minusgraden här, vilket är fett najs.

Sökte lite jobb imorse också.. (punktpunkt) En tjej ringde upp mig från en skoaffär jag sökt på inne i city, ska dit på intervju på fredag! Wop wop. Inte snygga skor alls, vilket är bra? Önska mig lycka till kompisar.


Forever smile

Hej kompisar! Hoppas ni mår bra där hemma, det gör vi. Förutom huvudvärken från gårdagen bara, hehe. Igår hade vi påskfest här hemma, vi var typ 15 pers i vår inte allt för stora lägenhet. Yohanna hade fixat värsta påskmiddagen; köttbullar, korv, sill, ägg, knäcke och lite annat smått och gott. Vi hade knytis typ så alla hade med sig något. Yohannas två kompisar som nyss kom till Sydney hade med sig kaninöron till alla, det är ju liksom bara påsk en gång om året. Det bästa var att de blinkade. Tror vi var snyggast ute på Bondi hotell!

Var på bio med Peddan i fredags och såg American pie; the reunion, den var riktigt kul men hade för höga förväntningar tror jag. Älskar ju American pie 1,2 och the wedding. Nu var dom bara gamla och försökte för mycket. En film som är ASBRA däremot är The lorax, såg den i måndags med Yohanna och Christian. Älskade den och vill se den igen, nu! Lyssnar på låtarna från filmen hela tiden, hehe. Nörd man är men älskar animerade filmer.


The end of the rainbow

Har börjar ska jobb igen.. Får panik på biltvätten. Jobbet är slitsamt men något jag skulle klara av om inte de jag jobbade med var dumma i huvudet. De i min ålder är sköna, de flesta iaf, men de äldre... Oj oj oj! Om de inte flörtar med mig så skriker de på mig. Vad är problemet liksom. Som tur är så älskar (ja älskar) chefen mig så jag får behålla mitt jobb även fast jag skriker tillbaka på gubbarna.

Så har suttit hemma hela dagen och skickat mitt cv överallt. Har fått hjälp med mitt cv så nu skäms jag inte för det :b

Christian är här nu igen. Inte hunnit umgås så himla mycket eftersom jag jobbar. Men i måndags när han kom hade Yohanna lagat värsta middagen så vi satt ich snackade skit hela kvällen. I tisdags var vi och såg Lorax, himla bra film alltså! igår var vi ute och tog några öl :) Har tvingat honom att vara kvar här i helgen så han kan vara med på påskfesten som kommer äga rum i vår lägenhet på lördag. Det kommer bli kul  :)

Nu ska jag dra till tvättstugan och handla lite mat tills ikväll då Yohannas två kompisar från Sweden kommer och hälsar på. Fullt hus i stugan!


Wild at heart


RSS 2.0