Best thing I never had

Sitter hemma och söker jobb, ovanligt? Det regnar idag och är rädd för att det kommer göra det imorgon med, så inget jobb på biltvätten. Tyvärr! Får iaf lön imorgon för 45 timmars jobb från förra veckan, det känns bra.

Vi har betämt oss för att flytta från våra fina lägenhet. Känns lite kul eftersom vi har bott här i ca 2 månader nu, så länge har vi inte varit bosatta någonstans på ett bra tag nu. Man måste förnya sig lite ibland. La upp en annons på facebooksidan "svenskar i Sydney", fick ett napp och några svenska killar kom och tittade på lägenheten i måndags. De ville ha den och vi vart överlyckliga, Yohanna fixade all och vi trodde vi skulle kunna flytta till helgen men några timmar senare ringde dom och sa att de hade hittat en annan lägenhet.. Vilka jäkla typer!

Så igår la vi upp en annons på gumtree (en sida för allt här i Australien) och vi har redan fått tre samtal. En kille har vart och tittat på den idag redan, en kommer om ca en timme och en till imorgon. Den här lägenheten är ju svinbra, vem vill inte ha den liksom?

Vi var och tittade på en lägenhet igår i Bondi junction, nära stranden och precis vid tunnelbanan. Vi får båda mycket närmare till jobbet. Skulle dock dela med två killar fast vi har vårt eget rum, det var en fin lägenhet men vi får se. Ska titta på en till idag och en imorgon :) Så förhoppningsvis flyttar vi snart.


I’m only human

Efter jobb på biltvätten sön-fre så har jag mest sovit denna helg. Jag kan ju meddela att det är riktigt slitsamt att tvätta bilar. När jag kommer hem efter en dag har jag ont i fötter, händer, rygg och mage då jag knappt har någon lunch. Jag är typ den enda tjejen där och alla killar är asäckliga. Orkar inte! Tänk om det vore enkelt.

Vi har haft gäster här i veckan, Angelica och Fredrik har bott här i några dagar. I helgen har de vart borta på surf camp men kommer tillbaka ikväll för en till natt på soffan. Mycket trevliga husgäster :) Tror det står pizza på menyn idag med mycket bra program på tv.

Lilla mamma

image description


Live well. Laugh often. Love much.

För två dagar sedan ringde jag biltvätten och bestämde jobb sön-fre. Igår fick jag ett mail om en intervju idag på en juicebar. Utanför juicebaren, väntandes på bossen, ringde en tjej som ville att jag skulle börja jobba på måndag. Bad henne skicka mail då hon pratade för snabbt för att mitt engelska öra skulle förstå något. Kollade mailen och det visade sig att jag skulle jobba med promotion, när man står på stan och försöker sälja saker till folk som verkligen inte vill prata med en. Ingenting för mig då jag hatar folk som kommer fram till mig och försöker sälja saker, vill jag ha något kan jag fixa det själv :)

Aja, juicebaren. Tillslut kom Bill, som han heter, och hämtade ner mig till kontoret. Tjejen som jobbar där nu ska sluta om 3 veckor så hon ska lära upp mig i 2 veckor om jag förstod rätt. Sen vill han ha mig där mån - fre kl 6.30 - 15, perfekt. Ledig varje helg för då har dom stängt :) Lönen är inte den bästa men det tar bara 30 min till jobbet!! Skön...t! 1 timme kortare restid än till de andra jobben.

Ska dit på en trial på måndag och sen får vi se hur det går. Det roliga var att han redan verkade bestämt sig att jag skulle börja jobba där. Inga frågor om hur jag beskriver mig själv, vart jag ser mig själv om 10 år osv. Han beskrev bara hur jobbet fungerade. Känns bra :) Så på måndag ska jag visa dem hur man blandar juice!!


I wish


Hjärtdagen

Alla hjärtans dag och vad gör man då i Australien som singel? Jag, Yohanna och Anna gick på bio och såg the vow. Jag vet, en riktig tjejfilm. Men ibland måste man skämma bort sig med filmer som man kan drömma sig bort i, och med Channing Tatum är det inte svårt.

Efter filmen drog vi till The bucket list för en bira och snack. Mycket trevlig dag. Vad som händer imorgon återstår att se. Jobb förhoppningsvis. Godnatt vänner

The most important thing isn’t how long you live, the most important thing is the quality of your life

Idag har vi varit riktigt duktiga.

Åkte in till Bondi junction (10-15 min med buss) och handlade inför veckans alla middagar. Åkte hem och började städa hela lägenheten. Tvättat våra smutsiga kläder också. Känns mycket bra. Alltid skönt med ett rent hem.

Pratade med restaurangen i Parramatta idag. Jag & Yohanna ska förhoppningsvis jobba där i veckan. Eller jag lär väl jobba där längre eftersom det inte finns något annat ställe som vill ha mig? Ett jobb med pisslön är också ett jobb.


Dåligt med hängställen i lyan. Ville inte ha det hängandes ute över natten (kanske någon som vill ha våra fina kläder..)


Jag älskar dig

Världens bästa och mest underbara kille fyller år idag, älskade lillebror. 10 år och första födelsedagen jag inte är på samma ställe som honom. Det känns riktigt tråkigt men jag vet att han kommer få en lika bra födelsedag som alla andra år med hela familjen runt omkring sig.

Om du ser det här Adam ska du veta att jag saknar dig mest av allt i hela världen och jag är ledsen för att jag inte är hemma på din stora dag. Älskar dig otroligt mycket och önskar verkligen att jag var hemma och kunde krama dig hur mycket som helst. Du är den bästa lillebrorsan man kan tänka sig <3

Första gången på tre månader som jag fick hemlängtan, nu när jag skrev det här. Saknar alla hemma supermycket. Älskar er.


Never forget

Det gick jättebra hos familjen som jag var hos i fredags. Dock får jag $7,5/h vilket inte hjälper mig det minsta då jag kommer få mellan $180-200/v. Snacka om dåligt flyt. Blir att ringa upp restaurangen och jobba för minimun lön 24/7 tills jag hittar något.

Pojkarna åkte till Melbourne i torsdags, tråkigt men också skönt. Vi har haft en bra vecka med dom, lärt känna varanda utan och innan känns det som. Tyckte de var lite snåla dock med tanke på att de fick bo här gratis och använda vårt internet som vi betalar för. Hade jag vart i deras sits hade jag betalat maten, varje dag. Men de ville dela på allt. Visst att de kanske har en tajt budget, men det har vi med. Jag har inte ens ett jobb grabbar! Fick två flaskor vin och en chokladask som tack, det var ju himla gulligt av dom. Christian kommer tillbaka till Sydney om 2 månader och de andra åker hem till England, sa att vi kanske kommer förbi och säger hej på hemvägen? :)

Imorgon ska jag och frugan åka in till Bondi junction och storhandla, handlar inför alla veckans middagar.




Kolla in min snygga rygg! Solen har sina nackdelar.. Och ja, jag smörjer in mig.


Mitt inne i tredje månaden

ÖNSKA MIG LYKA TILL! Får jag inte det här jobbet blir det raka vägen hem.


Love as long as you live


She flies with her own wings

Hela dagarna sitter jag inne och söker jobb. Ibland får man svar, ibland inte. De verkar inte vara så seriösa här. Jag vet inte riktigt varför det är så himla svårt att få ett jobb? Så dålig kan jag ju inte vara.

Igår ringde en tjej mig. Jag har tydligen sökt ett jobb som Live in au pair. Vi pratade i 10 minuter och hon undrade ifall jag kunde tvätta och laga mat. Ifall jag har tagit hand om barn tidigare. Tydligen är pappan i familjen kär i Sverige så han kan prata flytande svenska. De hade aldrig haft en svensk barnflicka innan men ville gärna testa. Så jag ska dit imorgon och träffa familjen, se vad lönen är och så. De vill att jag ska bo där, såklart. Gå med barnen till skolan och underhålla dom på dagarna. Om jag minns rätt så är jag ledig varje helg.

Det värsta är lägenheten, Yohanna har ju inte råd att bo här själv och jag lär ju inte få så mycket lön att jag kan betala hyran här. Det vore ju perfekt ifall jag fick minst 350, då har jag 100 dollar varje vecka till annat. Får se vad som händer imorgon. Det vore ju perfekta jobbet.


There is a light that never goes out

Jag tror vi har haft några av de roligare dagarna här i Sydney den senaste tiden. Sen grabbarna kom har vi faktiskt vart lite turister och haft det superkul. De kom i fredags och då hängde vi hos oss med dom och Maria, Sebastian och Charles tjej som vi inte har träffat förut. Drack lite bira och gick sen ut för att dansa lite.

Lördagen spenderades med bara Jordan och Christian som bor hos oss medans de är i Sydney. Åkte in till stan för att träffa de andra som aldrig dök upp så vi åkte tillbaka till lägenheten och åt pizza och spelade spel.

Minns inte vad som hände i söndags men i måndags turistade vi lite. Mötte upp Charles och Gorgie och gick till Darling harbour för att ta en öl och titta runt såklart. Sen gick (GICK) vi till Circular quay för att se bron och operahuset. Det var den roligaste dagen i hela mitt liv. Alla var hur trött som helst, ni vet ju hur man blir då? Jag grinade hela dagen (för att jag skrattade så mycket) och alla skrattade åt mig för de tycker att mitt skratt är så roligt.. Började en skratta skrattade alla andra åt det. Ibland krävs det inte speciellt mycket för att ha kul :) Efter sightseeingen åkte vi till Surry hills för att träffa en till kille som vi träffade i Vietnam, Tim (Tom kanske). Till slut var vi ett rätt stort gäng (mötte också upp James och hans vän Tim) och drog till side bar. Mycket bra dag!

Idag jobbar Yohanna så jag är ensam med grabbarna. Det regnar som vanligt så vi har typ tittat på tv (jag har sökt jobb) men bestämde oss för att ta lite frisk luft så tog en prommis till view point för att kolla läget. Riktigt fint :)

Annars? Inte mycket jobb för min del, regnar ju hela tiden som sagt. Men jag söker annat och håller tummarna. Puss på er där hemma


Christian & James vid operahuset med bron i bakrunden


view point (stranden är Bondi beach)


Painting the sky



Kom nyss hem från intervjun på Sugar Fix, det gick bra (förutom att jag letade efter stället i 30 min)? Kan ju alltid hoppas. Hon skulle höra av sig på måndag. Jag väntar vid telefonen med spänning.

Jag väntar också på att Yohanna och Maria ska komma hem, jag har rätt tråkigt. Det ska komma en kille och fixa bla vår tv idag, får väl snacka lite med honom om tjejerna inte kommer snart. Dock slutar nog Yohannis kl 17 och det tar 1,5 timme för henne att komma hem.. Lång väntan framför mig.

Ingen tok är vaken i Sweden heller? Synd att det är så stor tidsskillnad, annars hade jag kunnat skypa med alla nu :)


Bring on the night

Vårat jobb på biltvätten var bra, för det är ju ett jobb. Men tråkigt med ett jobb där man inte behövs när det regnar?

Ray (upplärningskillen) sa något om att det inte var så mycket jobb när det regnade så han ville att vi skulle ringa honom först de regninga dagarna för att kolla ifall han trodde att vi skulle behövas. Ringde honom igår kl 7 och då sa han åt mig att stanna hemma. Ringde samma tid imorse och då sa han åt oss att åka in för han trodde vi skulle få några timmar. Efter 1,5 timmes resväg ut till Mosman kom vi tid och vart tillsagda att åka hem igen. Okej? 3 timmar i kollektivtrafiken på morgonen när alla skulle till jobbet, kul.

Åkte hem och sökte lite nya jobb, såna man kan arbeta på även fast det regnar.. Yohanna ska börja jobb på ett lekland imorgon, låter riktigt kul faktiskt. Dock är det ute i Manly så hon måste byta rätt mycket och det tar ca 1.5 timme. Själv ska jag på en intervju i en godisaffär som säljer godis från typ hela världen. Bla lakrits!!! Butiken ligger mitt i centrum så det är asbra, bara 30 min resväg :) Men ska inte hoppas för mycket efter allt..


Coloring flowers


RSS 2.0