All the impossible things are possible

Imorgon är den den första februari vilket betyder att om tre dagar har vi vart här i en hel månad. Vi åkte då hemifrån för tre månader sen. Tiden bara flyger iväg. "Bara" 11 månader kvar, eller? Kanske får för oss att skaffa ett andra års visa när vi ändå är här. Sen kanske vi drar till nya zeeland och jobbar där i ett år :)

Idag jobbade vi på biltvätten ute i Mosman, ca en timmes resväg. Rätt enkelt att åka dit så det kommer nog att fungera bra. Började kl 10 idag. Tiden gick jättefort, helt plötsligt var klockan 13 och vi vart ivägskickade på lunch. Efter lurren fick vi fylla i massa (MASSA) papper; banknr, taxfile nr och lite annat. Sen vart vi hemskickade, skön...t.

Har legat i sängen ända sen vi kom hem, ska inte göra många knop idag. Yohanna är duktig och städar. Det kanske händer att jag hjälper till lite på ett hörn senare.

Today you will be with me in paradise

Trodde att allt gick så bra men så var det bara en luring. Båda jobben idag var riktiga skämt!

Jobb 1; Crystal car wash. Gick dit kl 9 för då skulle vi börja jobba, sa han som skötte träningen vi var på i fredags. Alla ser lite smått förvirrade ut när vi säger att vi ska börja idag, ena killen ber oss sätta oss ner i personalutrymmet medans han hämtar tröjor till oss. 20 min senare och han har fortfarande inte kommit (under den tiden har vi fått reda på att man bara får betalt medans det är bilar där, det här var inte ett "busy" ställe). Går ut för att kolla läget, då står alla och spelar cricket. Okej? Vi bestämde oss för att gå där ifrån och ringa killen som vi har haft kontakt med på måndag och be om ett annat ställe att jobba på. Om det verkligen är värt $15/h när det är bilar där vill säga..

Jobb 2; Bondi open air cinema. Det här jobbet hade jag verkligen sett fram emot. Med $20/h hade det kunnat vara ett drömjobb! Kom dit, fick tröjor och fick stå och prata med de andra tills det vart att göra. Saken var den att det vart inte att göra. Vet inte riktigt vad jag hade sökt för jobb men det var iaf en sort av matvagn som sålde mackor och sallad. Ingen på bion ville ha sånt utan alla höll till i vagnen bredvid som sålde alkohol, såklart. Efter 2 timmar (bara ståendes) fick vi $50 var och sa att han skulle ringa om vi skulle behövas igen. Inte så troligt.

Så nu ät vi tillbaka på ruta ett igen, wehoo! Ska upp skapligt imorgon, skriva ut 1000 cv och åka in till stan och slänga dom till alla jag mötet. Och kanske göra det jag fruktar mest, STÄDA!


I've loved and I've lost

Uppdatering från senast. Det har hänt rätt mycket :)

Provjobbade på restaurangen i onsdags, det gick bra men det var en annorlunda restaurang. Den var arabisk, serverade ingen alkohol och alla satt och rökte vattenpipor. Det tar mig en timme att åka dit och på helgerna tar det mellan 1,5-2 timmar att komma hem. Det kostar $6,6 varje dag jag åker dit och jag hatar att servera för jag är livrädd att jag ska tappa saker (tappade bara en vattenflaska i plast under andra dagen). Gav det en till chans på torsdagen då jag fick reda på att jag skulle tjäna $13 i timmen, det är inte bra. Helst vill man ha $18+, så med restiden, betala biljett så vart det ett stort nej på det stället.

Igår var jag och Yohanna på ett provjobb, car wash café. Trodde såklart det var cafet vi skulle arbeta i men vi ska visst tvätta bilar! Haha, det lär ju bli kul att se. Ska iaf börja jobba kl 9 imorgon och det ligger två min från oss gåendes så det är asskönt. Sen på kvällen ska jag (& kanske Y) jobba på stranden, open air cinema. Ska jobba där i 6 veckor om de går vägen :) Lär vara kul.

På måndag eller tisdag kommer våra engelska killar hit också, de vi hängde med i Vietnam och Thailand. Det ska bli kul att träffa dom igen :)

Annars har det inte hänt så mycket. Förhoppningsvis blir det mycket jobb nu! Heja


A new beginning

Nu ska ni få höra vilken vändning våra liv har fått!

Imorse satt jag framför datorn och sökte massa jobb, som alla andra dagar, utan någon lycka trodde jag. Yohanna kom hem vid 11 från sin jobborientering och vi hade astråkigt. Så vi hyrde en film, Monte Carlo, och drog hem till Olivia och mös lite. Det har regnat idag så det fanns inte mycket att göra än att slöa. Efter filmen spelade vi lite Uno och då ringde min telefon; ska provjobba imorgon på en restaurang i Parramatta. Den heter Armani och enligt hemsidan ser den riktigt fin ut, vet inte riktigt vad jobbet går ut på men antagligen servitris.

Tittade sen igenom min mail; ska provjobba på car wash café som ligger på vår gata här i Bondi. Mycket lägligt! Jobbar hellre här än åker 1 timme till jobbet varje dag, speciellt när det säkerligen är kvällsskift med i schemat. Får se vilket som är bäst :) Känns bra iaf!

Yohanna fick ett samtal från ett café (tror vi) idag, det ligger också ute i Parramatta. Hon ska dit imorgon. Så imorgon ska jag upp tidigt (tidigare än vanligt, typ 10) och åka till Bondi junction för att handla svart skjorta och vara skor. Hittade svarta jeans på rea idag, så nu vore det ju synd om jag inte fick jobbet med alla dessa svarta kläder jag snart kommer äga.

Lycka till till oss!


Come with me where you never have to worry about grown-up things


The new girl

Titta på New Girl om ni får chansen, roligaste programmet ever! ROLIGASTE! Titta!!

Den här helgen har vår lägenhet åkt på mycket stryk skulle man kunna säga. I fredags var det iofs lugnt då vi svenska vänner spelade massa kort. I lördags skulle vi spela brännboll men det spöregnade och åskade på förmiddagen. När det klarnade upp satte vi oss vid stranden och drack lite bira, vi svenska och Sebastians jobbkompisar. Helt plötsligt hamnade vi i vår lägenhet. Det var riktigt kul, spelade svenska dricklekar som är väldigt kul att introducera för osvenskar.

Idag har jag sovit hela dagen, på riktigt. Åt pizza till frukost med mina vänner sen fastnade jag i soffan. Yohanna kom hem och väckte mig, värmde på lite soppa och nu har vi tv kväll.

Hoppas ni mår bra


När chipset nuddar läppen

Jag vill ha kalles kaviar, arla mjölk, gräddfil, dipp, lakrits och säkert en massa andra saker också. Australien är bra men de saknar många goda grejer.. Kan heller inte säga att de har bättre mat än i Sverige, JAG SAKNAR SVENSK MAT! Mammas tonfiskröra, så fort jag tänker på den vattnas det i munnen. Och om jag skulle försöka göra den här skulle det antagligen bli helt annorlunda för de har så konstiga matlagningsgrejer. Hårt liv alltså!

Idag har vi sökt lite jobb (inget ovanligt med det) på dagen för det var molnigt och tråkigt. Men vid 2 snåret vart det strålande sol, då mötte vi upp Rallis och Olivia och gick ner på stranden. Sen kom Majk, Sebbis och Nicke för att göra oss sällskap. Hela kvällen slutade hemma hos oss för en liten stund sen med kortspelande. Bra kväll! Imorgon ska vi spela brännboll om vi får tag i något bra racket, och ligga på stranden ifall det är fint väder såklart :)

Godnatt kära ni


Har du inte levt mitt liv vet du ingenting

Vet ni vad vi har gjort idag? Volontärat i svenska kyrkans café ;) Vilken chock va? Var där och fikade igår (skulle köpa kaviar men den var slut) och vart tillfrågade om vi ville hjälpa till. Eftersom vi inte har allt för mycket att göra om dagarna så tänkte vi att det kunde vara kul. Träffa lite nytt folk :) Och det var verkligen supertrevligt! Stod i kassan mest, åt köttbullemacka och pratade massa svenska. Händer kanske att vi hjälper till där igen, om vi inte får ett jobb inom snar framtid..

Imorgon ska vi ta en paus från jobbsökandet på dagen och ligga på stranden med Rasmus och bättra på brännan lite. Kanske bada lite? Dock är vattnet jättekallt här, om man jämför med Asien. Och vågorna är dödsstora, jag är livrädd. Inte vågat surfa än heller.. Kanske imorgon :) Rasmus och Olivia är våra lärare.

Godnatt kompisar


It has a personal meaning for me

Som ni kanske förstår så har jag lite panik. Jättefin lägenhet vid stranden men inget jobb! Måste ju ha ett jobb för att kunna bo och vara kvar i landet. Och som vi har försökt! Känns som vi har suttit vid en dator varje dag sen vi kom och bara pepprat mail till alla olika sorters jobberbjudanden. Tyvärr ingen lycka än så länge..

Yohanna är på en barista kurs idag, de flesta cafe'er vill att man har flera års arbetserfarenhet. Så hon kommer säkert få ett jobb snabbt efter kursen :) Jag känner inte riktigt att jag har råd att ta massa kurser innan jag får jobb, även fast det kanske skulle vara en knuff frammåt. Vi båda har iaf gått en RSA kurs i början av vår vistelse, det är en kurs man måste ha gått för att få jobba med alkohol. Så om man vill servera på en bar eller restaurang så är det bara att betala och vara glad!

Har iaf suttit hemma hela dagen, det är soligt och varmt ute men jag känner inte att jag kan lägga mig på stranden när jag verkligen behöver ett jobb. Så jag har sökt lite olika och skrivit upp mig på olika agency. Jag har tex sökt ett jobb på en internetsida som säljer mode, ett ställe som packar ordrar från modeföretag och på IKEA.

Önska mig lycka till!

Please be good to me


Thanks to you I breath again

Hej alla mina fina vänner och familj!

Nu har vi äntligen fixat internet till vår fina lägenhet så nu kan jag börja uppdatera er med alla smaskiga detaljer i vårat händelserika liv i Australien.

Jag trivs verkligen här, vill inte åka hem. Även fast jag bara har vart här i ca 2 veckor känns det redan som hemma. Har bekantat oss med Sydney city (där vi bodde innan vi flyttade) och nu Bondi beach som jag tror alla känner igen? Inte lika mycket hajar som i tv programmet dock ;) Superfint här och hur mysigt som helst, trivs som handen i handsken.

Vi har världens bästa grannar för övrigt; Rasmus, Sebastian och Olivia. Kunde inte ha blivit bättre. De bor bara 2 minuter bort från oss, perfekt!

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva.. Det var så länge sen jag ens tänkte på ett blogginlägg. Och nu vill jag berätta så mycket så orden kommer ut helt fel och huller om buller. Vad vill ni veta? :) Skriver nog lite mer imorgon då jag inte är lika trött men nu vet ni i alla fall att jag lever, och Yohanna såklart! Och ja, vi har varit sams hela resan för er som undrade det :) Livet är bra!

Saknar alla mina vänner och min familj där hemma såklart, nu kan jag skypa iaf. Så vi hörs så snart som möjligt :) <3


RSS 2.0